Despre noi

Suntem o echipă de specialiști entuziaști și pasionați de ceea ce fac. Știm că doriți să vă vedeți copilul fericit, dar în același timp vă interesează și lucrurile pe care el le învață. Ne-am gândit să îmbinăm veselia, joaca, râsul, cu învățatul, descoperitul și experimentarea lucrurilor noi.

Grădinița este ACREDITATĂ ARACIP (OM 5200/11.05.2015). Funcționăm pe baza deciziei  nr. 1418 din data de 17.09.2010 avizată de către Inspectoratul Școlar Județean Cluj și autorizația de funcționare avizată de către ARACIP, în baza hotărârii nr 38/19.11.2010.

Copii fericiti la gradinita privata Ary Kindergarten din Cluj

Deviza noastră este:

În loc să spui copilului „nu se poate”, începe cu „hai să vedem ce se întâmplă”, (Copiii vor învăța despre relația cauză-efect, prin experimentare).

În loc să spui „nu e voie”, învață-l că „dacă faci asta atunci vei face și asta”, (Copiii vor învăța despre consecințele propriului comportament, ce este bine, ce nu este bine, într-o manieră pozitivă).

Principala noastră preocupare este dezvoltarea socio-emoțională a copilului.

În această perioadă se înregistrează cele mai importante achiziții în ceea ce privește partea emoțional-afectivă și a abilităților de socializare. Acum învață cum să se poarte cu cei din jurul lor pentru a avea relații de prietenie, dar de noi depinde dacă și cum vor învăța toate aceste lucruri. Acum este momentul potrivit și esențial în care copilul poate și are nevoie să experimenteze aceste lucruri. Îl învățăm pe copil ce are nevoie atunci când are nevoie. 

Ținând cont de caracteristicile psihologice ale acestei vârste, copilul va beneficia de ceea ce îi place și are nevoie: joc, interacțiune cu alți copii, relaționare și comunicare, va învăța foarte multe lucruri despre sine, despre alții și despre mediul înconjurător. Va învăța nu doar să vorbească, ci și cum să comunice. Ce sunt emoțiile, să le recunoască dar și cum să le manifeste, cum să le exprime. Cum să înceapă și cum să păstreze o prietenie, cum să relaționeze cu ceilalți copii. În acest fel, el se va dezvolta armonios, se va adapta și va răspunde cu ușurință lucrurilor noi din viața lui.

Copii desenand fericiti la cresa privata Ary Kindergaten din Cluj

Ținând cont de particularitățile fiecărui copil, îi ajutăm să-și construiască personalitatea.

Apreciem copilul pentru ceea ce este și-l încurajăm să fie ce-și dorește.

Povesti desenate in culori de catre copii de la cresa privata din Marasti, Ary Kindergaten

Misiunea și viziunea Ary Kindergarten

Grădinița noastră își propune să formeze o personalitate armonioasă, creativă, atașată valorilor naționale și europene precum și caracterul copiilor, inspirându-se în acțiunea sa educativă din principiile pedagogiei moderne, asigurând un cadru educațional cât mai variat și performant, dar și o pregătire fundamentală pentru viață.

Considerăm că viitorul său depinde de valorile după care el se va ghida în viață, în alegerile și deciziile pe care le va lua.

Grădinița noastră are nobila misiune de a fi un centru de educație care formează copiii preșcolari cu o personalitate armonioasă, creativă, puternică, ce aplică strategiile moderne și asigură un mediu educațional specific învățării ți o pregătire solidă pentru școală și viată.

Dorim ca la această vârstă deosebit de important când se prind toate semințele educației, noi să le sădim și să le îngrijim pe cele care îl vor ajuta cel mai mult pe copil să devină adult echilibrat, integru, responsabil, tolerant, onest, care va ști să trăiască cu bucurie și să aprecieze tot ceea ce îl înconjoară.

Cadrele didactice ARY Kindergarten apreciază copilul pentru ceea ce este și-l încurajează să fie ce-și dorește.

Valorile după care ne ghidăm și care stau la baza educației oferite copilului sunt:

Toleranță

Respect

Apreciere

Onestitate

Responsabilitate

Acțiuni caritabile

Pe lângă toate activitățile noastre, încercăm să ne implicăm cât mai mult în societate și astfel organizăm acțiuni caritabile în colaborare cu „Asociația Umanitară – Dreptul la viață” – Huedin, Biserica Ortodoxă „Întâmpinarea Domnului”, Mănăstirea „Acoperământul Maicii Domnului” -Florești.

Oferă-i șansa copilului să învețe cu plăcere.
Înscrie-l la ARY Kindergarten!

La ARY Kindergarten punem copilului la dispoziție toate activitățile și spațiile care îi sunt necesare pentru a învăța, a se bucura și a crește în ritmul său.